maandag 16 juli 2012

Een tipje tussendoor over het volgen van mijn blog.

Van veel ADD'ers weet ik dat ze onderzoekend en nieuwsgierig zijn. Dat ben ik zelf ook.
Het gebeurt me regelmatig dat ik op een blog kom die mijn interesse opwekt.

Vaak denk ik dan: "Die moet ik onthouden"... Soms sla ik hem op in mijn favorieten, soms schrijf ik het ergens op en soms dan denk ik "Ik zoek het wel op in mijn geschiedenis..."

Misschien voelt u hem al hangen? Ik kom nooit meer terug op die blogs:P

Nu heb ik een aantal jaar terug een manier ontdekt om zulke dingen makkelijker te maken voor mijzelf. Alleen heb ik dat toegepast op een andere computer. Na de aanschaf van mijn MacBook ben ik eigenlijk nooit meer achter die PC te vinden en daarom gebruik ik die manier ook zelden.

Het is mogelijk om Blogs en (nieuws)websites via RSS te volgen. Veel mailprogramma's bieden daar de mogelijkheid toe. Zodra er een nieuw item verschenen is, dan krijg je een bericht in je inbox.

Om een blog te volgen (en natuurlijk geef ik mijn blog als voorbeeld) zoek je in je mailprogramma op waar je RSS feeds toe kunt voegen en geef je de volgende link:

http://add-ervaringen.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

Als het goed is ontvang je dan bij iedere update een gedeelte of het hele bericht in je mailbox.

Ik pas dit toe op verschillende sites die ik volg (bijvoorbeeld Frankwatching en DutchCowboys). Ik vind niet alles interessant, maar kan wel snel 'koppensnellen' en besluiten wat ik wil lezen en wat niet.

Ik hoop dat deze tip waardevol was.

Hartelijke groeten,

Morris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vlink